Opleidingsadviseur

Bedrijven kunnen bij Vos-Coaching terecht voor het pragmatisch vormgeven van opleidingsbeleid. Hierbij wordt de opleidingsnoodzaak in kaart gebracht aan de hand van een behoefte onderzoek en een taakanalyse. Dit wordt vertaald in een ontwerpvoorstel dat aansluit bij de opleidingsvraag en de doelgroep. Vos-Coaching geeft ook advies over de inkoop van opleidingen met oog voor het rendement op leren. Ook kunnen organisaties ondersteuning krijgen in het vormen van een visie op opleiden, en hoe je de transfer van leren naar de praktijk kunt bevorderen.

Aanname assessments

Om te komen tot een juiste match kan het zeer zinvol zijn om een aanname assessment als onderdeel van een werving- en selectie procedure in te zetten. Vos-Coaching kan deze uitvoeren, nabespreken en voorzien van een advies. Een aanname assessment levert meer objectiviteit op in de gesprekken en geeft handvaten voor maatwerk in opleiden. Een bedrijf kan zo de juiste talenten selecteren om de organisatiedoelstellingen te behalen.

Trainen, tegenspel en waarnemen

Vos-Coaching heeft jarenlange ervaring in de ambulancezorg en veel kennis van de opgeschaalde geneeskundige kolom. Voor zorginstellingen en veiligheidsregio’s is Vos-Coaching inzetbaar als trainer, tegenspeler of waarnemer bij diverse leeractiviteiten.